UP NEXT
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γυναικών Πυλίου Δήμου Δικαίου «Αναξίκλεια»
Μαρίνου Ανθούλα (Πρόεδρος), Χατζηδαυίδ Ανθούλα  (Αντιπρόεδρος), Δανελάκη – Τριτσάρη Νίτσα (Γραμματέας)
Κουρούνη – Ανεθρεπτάκη Πετρούλα (Ταμίας), Γιακουμή Σοφία (Μέλος), Δανελάκη Πόπη (Μέλος)
Αυγουλά Αρχοντία (Μέλος)

Εξελεκτική Επιτροπή:

Κροτήρη Ξένια, Ρούφα - Νικηταρά Σταματία, Πίτση Γεωργία
gastronomy-grape

Βότανα - Αφεψήματα

Βότανα - ΑφεψήματαΧαμόμηλο: ο ανθός από το μυρωδάτο αυτό φυτό που απλώνεται σαν χαλί την άνοιξη στην ελληνική ύπαιθρο είναι θαυμάσιο αντισηπτικό, καταπραϋντικό και βοηθητικό σαν ρόφημα για το στομάχι και τα έντερα. Βράστε τα άνθη αυτά υπολογίζοντας 1 κουταλιά του γλυκού για κάθε κούπα νερό.
Φασκόμηλο: τα αρωματικά φύλλα του φυτού αυτού που γεμίζει τα ελληνικά βουνά μας δίνουν ένα ευχάριστο ρόφημα χωνευτικό, απολυμαντικό και ελαφρά διεγερτικό.
Θεωρείται ακόμα καλλυντικό για τα μαλλιά. Ένα κουταλάκι φύλλα είναι αρκετό για μια κούπα νερό.
 
Περισσότερα...

Καρυκεύματα και Μυρωδικά

Καρυκεύματα και ΜυρωδικάΤο «κάτι» εκείνο που προσθέτει σ’ ένα φαγητό γεύση και άρωμα, είναι αρκετά σπουδαία υπόθεση, μια και αυτό δεν πρέπει να χαλάει και να αλλοιώνει τη φυσική του γεύση, αλλά να την εμπλουτίζει και να την αναδεικνύει. Σ’ όλες τις συνταγές υπάρχουν αυτά τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε τόσο λίγη ποσότητα, αλλά που όμως είναι τόσο απαραίτητα. Η ελληνική γη στη φύση της ή στις καλλιέργειες μας προσφέρει πλούσια όλα αυτά τα μυρωδικά. Ας τα δούμε λοιπόν με μεγαλύτερη προσοχή.
Θα ανακαλύψουμε ότι εκτός από ένα «συν» στη γεύση και όσφρηση, έχουν πολλά ακόμα να μας προσφέρουν.
 
Περισσότερα...
gastronomy-bottom